Ongedierte wordt vaak in huis ontdekt doordat de beestjes zichtbaar overlast veroorzaken. Je moet hierbij denken aan wespen die jou tijdens je diner komen lastigvallen. Maar ook aan muizen die zich in de keuken tegoed doen aan jouw lunch. Toch is de overlast niet altijd direct zichtbaar. Dit is bijvoorbeeld het geval bij boktor. Deze ongediertesoort richt vaak onopgemerkt schade aan. De omvang van deze schade is doorgaans groot waardoor bestrijding noodzakelijk is.
Zo gaat de boktorbestrijding in zijn werk
Heb je last van boktor in huis? Neem dan direct contact op met een professionele ongediertebestrijder van Beestjeskwijt. Deze professionals beschikken over de juiste middelen voor het uitvoeren van een effectieve bestrijding. Maar hoe gaat een boktorbestrijding eigenlijk precies in zijn werk? Boktor is een keversoort die in het hout eitjes legt. De larven die hieruit voortkomen vreten zich een weg door het hout heen. Bij de boktorbestrijding ligt de focus dan ook op het bestrijden van deze larven. Dit wordt gedaan door het injecteren van gif in het hout. De larven zijn niet bestand tegen deze sterke gif soort en zullen allemaal sterven. Een eenmalige behandeling van het hout met dit gif volstaat dan ook.
Houtworm versus boktor
Boktor wordt regelmatig verward met houtworm. Deze verwarring is op zich niet zo gek. Allebei de ongediertesoorten tasten namelijk het hout van jouw woning aan. Toch zijn er ook verschillen te bemerken tussen deze twee ongediertesoorten. De larven van de houtwormkever knagen ronde gaatjes in het hout. De larven van de boktor knagen daarentegen gaatjes in het hout die een ovale vorm hebben. Tevens zijn de gaatjes die de larven van de boktor maken groter dan die van de houtworm. Je kunt dus aan de gaatjes zien om welke ongediertesoort het gaat. Daarnaast kan ook de houtsoort iets zeggen over het soort ongedierte. Boktor komt namelijk enkel in naaldhout voor terwijl houtworm zich in alle soorten hout vestigt.
Wat kun je zelf doen?
Wanneer je boktor in huis ontdekt, wil je graag dat dit ongedierte snel bestreden wordt. Veel mensen grijpen dan ook direct naar giftige middelen om de boktor te bestrijden. Echter, voor een effectieve boktorbestrijding heb je professioneel materieel nodig. Het is daarom raadzaam om de bestrijding altijd aan een deskundige boktorbestrijder over te laten. Wel kun je zelf de kans op boktor in huis verkleinen. Controleer bijvoorbeeld al het hout dat je binnenhaalt op dit ongedierte. Zo voorkom je dat je onverhoopt zelf deze ongenodigde gasten jouw woning binnenbrengt. Tevens is het belangrijk om hout altijd te voorzien van een beschermingsmiddel. Zo voorkom je boktor in jouw woning.